• Żelatyna FIX Deserowa do Ciast 60g DR.OETKER

3.99 -18% 3.29
szt. Do przechowalni
Ilość w opakowaniu 15 szt.
Wysyłka w ciągu 24h
Cena przesyłki 12.52
Odbiór osobisty 0
Odbiór Osobisty po przedpłacie 0
Kurier Inpost 12.52
Paczkomaty InPost 13.16
Pocztex Kurier 48 Odbiór w punkcie 13.53
Kurier InPost (Pobranie) 14.12
Pocztex Kurier48 15.38
Pocztex Kurier48 Odbiór w punkcie (Pobranie) 15.99
Pocztex Kurier 48 (Pobranie) 17.84
DPD Pobranie 22.25
Dostępność 60 szt.
Waga 0.08 kg

Zamówienie telefoniczne: 789 237 540

Zostaw telefon

Żelatyna-fix deserowa łatwo i szybko rozpuszcza się w wodzie oraz idealnie łączy się z serkami, twarogiem, śmietanką, jogurtem a także z owocami. Dzięki temu każdy sernik, masa, czy deser na zimno są niezwykle aksamitne, puszyste i bez żadnych grudek! Wystarczy, że wsypiesz Żelatynę-fix do wody, krótko zmiksujesz, po czym od razu dodasz ją do przygotowanych wcześniej składników, połączysz wszystko mikserem na jednolitą masę, po czym odstawisz do lodówki na ok. 2 godziny do stężenia.  

Nowa Żelatyna-fix deserowa Dr. Oetkera jest idealna do: serników na zimno, śmietanowców, mas śmietanowych, mas jogurtowych, wszelkich deserów na zimno typu Tiramisu, czy Panna Cotta.

Jedno opakowanie Żelatyny-fix deserowej wystarcza na przygotowanie jednego z poniższych deserów:

  • sernik na zimno z 750 - 800 g serków homogenizowanych z cukrem do smaku,
  • sernik na zimno z 400 - 600 g serków homogenizowanych lub twarogu mielonego z dodatkami np.: 250 ml ubitej śmietanki 30% tł. z cukrem pudrem,
  • masa śmietanowa z 500 ml ubitej śmietanki 30% tł. z cukrem pudrem,
  • masa jogurtowa z 500 g jogurtu plus cukier puder do smaku,
  • mus owocowy 500 g owoców świeżych, z puszki, lub mrożonych zmiksowanych z cukrem.

Receptura produktu jest oparta na wysokiej jakości żelatynie wieprzowej instant, produkt nie zawiera żadnych konserwantów, ani sztucznych barwników.

Jeśli chcesz podwoić ilość deseru czy sernika, zwiększ proporcje Żelatyny-fix deserowej. Przy użyciu 1000 ml ubitej śmietanki 30% tł. dodaj 2 opakowania Żelatyny-fix deserowej, rozmieszanej w 200 ml wrzącej wody i 100 ml zimnej wody + cukier puder do smaku.

Podpis
E-mail
Zadaj pytanie