-
Sos Sałatkowy Francuski Vinaigrette 9 g PRYMAT






Wysyłka w ciągu | 24h |
Cena przesyłki | 12.52 |
Dostępność |
|
Waga | 0.03 kg |
Doradca Smaku | |
Kod kreskowy | |
EAN | 5901135017039 |
Zamówienie telefoniczne: 789 237 540
Zostaw telefon |

Sos sałatkowy francuski vinaigrette doskonale komponuje się z lekkimi sałatkami na wiosnę i lato. Można przygotować go w prosty sposób, łącząc zawarte w nim zioła i przyprawy nie tylko z oliwą z oliwek i wodą, ale także z jogurtem naturalnym. Sałata polana sosem francuskim zachowuje kruchość i świeżość, a do tego wspaniale smakuje. To doskonała propozycja dla osób ceniących swój czas.
Zastosowanie
Do sosu francuskiego najlepiej pasują wszelkiego rodzaju sałaty: lodowa, głowiasta, pekińska, krucha, masłowa, dekoracyjna zielona i czerwona, czyli lollo rosso, lollo bianco, frisee, czyli karbowana, czy radicchio. Poszatkowane listki sałaty polewamy obficie sosem francuskim, który wcześniej połączyliśmy z wodą i oliwą lub jogurtem. Sałatka powinna zostać wymieszana z sosem ok. 10 minut przed podaniem. Będzie doskonałym dodatkiem do dań obiadowych czy sałatek ze świeżych warzyw. Świetnie komponuje z białym i delikatnym mięsem: rybą i drobiem.
Czy wiesz że...
Kuchnia francuska uważana jest za jedną z najlepszych na świecie, kojarzy się z mistrzostwem smaku i aromatu. Jej wielbiciele doceniają ją za dbałość o jakość i świeżość produktów oraz wspaniałe sosy. To właśnie we Francji narodził się wspaniały sos vinaigrette, lekki i doskonały, dodawany głównie do sałaty, która w połączeniu z nim jest idealna dla osób dbających o linię ze względu na małą zawartość kaloryczną. Ponadto zawiera żelazo, witaminę C i jod przyspieszający przemianę materii.
Składniki:
Cukier, sól, regulatory kwasowości: dioctan sodu, kwas cytrynowy, czosnek, skrobia modyfikowana, natka pietruszki (5,5 %), bazylia, gorczyca biała (1%), olej rzepakowy, estragon (0,5 %), oregano, tymianek, pieprz biały
Alergeny: Seler, Gluten, Jaja, Mleko (laktoza), Gorczyca, Soja.
Ilość w opakowaniu zbiorczym (kartonik):
- 30 szt.


Kilka słów o marce:
Firma Prymat powstała w 1983 roku. Początki to produkcja przypraw i koncentratów spożywczych. Jednak dzięki specjalizacji i intensywnej pracy z czasem Prymat stawał się coraz prężniejszą firmą, aby w końcu zostać się wizytówką przemysłu spożywczego i największym polskim producentem przypraw.
Przez ponad 30 lat funkcjonowania Prymat zdołał przekształcić się z małego przedsiębiorstwa w nowoczesną i dynamicznie rozwijającą się firmę spełniającą najwyższe standardy zarządzania. Prymat każdego dnia dąży do realizowania swojej misji i do rozwoju w każdym z wymienionych obszarów.