-
Sos Sałatkowy Do Mizerii Koperkowy 9 g PRYMAT






Wysyłka w ciągu | 24h |
Cena przesyłki | 12.52 |
Dostępność |
|
Waga | 0.03 kg |
Doradca Smaku | |
Kod kreskowy | |
EAN | 5901135027243 |
Zamówienie telefoniczne: 789 237 540
Zostaw telefon |

Sos sałatkowy do mizerii charakteryzuje się intensywnym aromatem koperku oraz innych ziół. Staranny dobór przypraw sprawia, że sos doskonale komponuje się ze smakiem świeżych warzyw, a przede wszystkim ogórków. Tak przygotowana mizeria stanowi idealny dodatek obiadowy do mięs i ryb. W szczególności upodobaliśmy sobie jej orzeźwiający smak w towarzystwie tradycyjnego kotleta schabowego.
Zastosowanie
Aby cieszyć się doskonałym smakiem mizerii, wystarczy pokroić świeże ogórki i połączyć je z sosem sałatkowym z dodatkiem jogurtu naturalnego lub śmietany. Sos sałatkowy do mizerii można wymieszać również z wodą i oliwą, a następnie dodać do ulubionej kompozycji sałatkowej ze świeżych warzyw, np. sałaty, pomidorów, oliwek czy papryki.
Czy wiesz że...
Mizeria od zawsze była potrawą smaczną i łatwą w przyrządzaniu. Najczęściej podaje się ją latem – w sezonie ogórkowym, kiedy to ogórki są najtańsze i łatwo dostępne. Jej niesamowita popularność w Polsce trwa od stuleci, głównie dlatego, że do jej przygotowania wystarczy zaledwie kilka składników. Aksamitny smak świeżych, letnich ogórków w połączeniu ze śmietaną lub jogurtem przywodzi na myśl najlepsze domowe obiady.
Wartość odżywcza w 100 ml po przygotowaniu:
- Wartość energetyczna: 312 kJ / 74 kcal
- Tłuszcz: 2,0 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,1 g
- Węglowodany: 9,7 g
- w tym cukry: 7,5 g
- Białko: 4,3 g
- Sól: 1,9 g
Składniki:
Cukier, sól, skrobia modyfikowana, cebula (10%), liście kopru (6,5%), regulator kwasowości: kwas cytrynowy, octany sodu; ekstrakt drożdżowy, czosnek, pieprz biały, aromat, olej rzepakowy.
Alergeny: Seler, Gluten, Jaja, Mleko (laktoza), Gorczyca, Soja, Orzeszki ziemne, Sezam.
Ilość w opakowaniu zbiorczym (kartonik):
- 30 szt.


Kilka słów o marce:
Firma Prymat powstała w 1983 roku. Początki to produkcja przypraw i koncentratów spożywczych. Jednak dzięki specjalizacji i intensywnej pracy z czasem Prymat stawał się coraz prężniejszą firmą, aby w końcu zostać się wizytówką przemysłu spożywczego i największym polskim producentem przypraw.
Przez ponad 30 lat funkcjonowania Prymat zdołał przekształcić się z małego przedsiębiorstwa w nowoczesną i dynamicznie rozwijającą się firmę spełniającą najwyższe standardy zarządzania. Prymat każdego dnia dąży do realizowania swojej misji i do rozwoju w każdym z wymienionych obszarów.