• Marynata Szlachecka w Płynie na 500g Mięsa PRYMAT

Waga (z opakowaniem) 0.075
1.99 -15% 1.69
szt. Do przechowalni
Ilość w opakowaniu 18 szt.
Wysyłka w ciągu 24h
Cena przesyłki 12.52
Odbiór osobisty 0
Odbiór Osobisty po przedpłacie 0
Kurier Inpost 12.52
Paczkomaty InPost 13.16
Pocztex Kurier 48 Odbiór w punkcie 13.53
Kurier InPost (Pobranie) 14.12
Pocztex Kurier48 15.38
Pocztex Kurier48 Odbiór w punkcie (Pobranie) 15.99
Pocztex Kurier 48 (Pobranie) 17.84
DPD Pobranie 22.25
Dostępność 127 szt.
Waga 0.1 kg
Doradca Smaku

Zamówienie telefoniczne: 789 237 540

Zostaw telefon
Marynata w płynie szlachecka to wygodny sposób na wzbogacenie smaku i aromatu potraw mięsnych, dzięki płynnej konsystencji marynowanie staje się wyjątkowo proste. Marynata szlachecka to oryginalna kompozycja szlachetnych ziół i pachnących przypraw. Inspirowana jest staropolską tradycją kulinarną. Sprawia, że mięso uzyskuje wyjątkowy smak i aromat tradycyjnego, szlacheckiego mięsiwa, pozostając jednocześnie kruche i soczyste.

Zastosowanie

Marynata w płynie szlachecka Prymat jest idealna do wołowiny, dziczyzny, cielęciny i baraniny, także warzyw. Jest od razu po otwarciu gotowa do użycia, nie trzeba mieszać jej z olejem lub oliwą, wystarczy po prostu dokładnie połączyć ją z mięsem.

Czy wiesz że...

Marynowanie mięs ma już wieloletnią tradycję. Mięso przygotowane w ten sposób jest odpowiednio zakonserwowane, a dodatkowo staje się bardziej aromatyczne, kruche i soczyste. Dzięki odpowiednim przyprawom nabiera ono także doskonałych walorów smakowych. Najlepiej, aby przeznaczone do marynowania mięso było świeże, ponieważ rozmrażane może wydzielać zbyt wiele soków. Kawałki przeznaczone do marynowania powinny być średniej wielkości. Najważniejsze, aby proces marynowania trwał tak długo, aż mięso zdąży nabrać pożądanych właściwości. W zależności od rodzaju mięsa i pożądanego efektu końcowego marynowanie może trwać od kilku do kilkudziesięciu godzin. Po upływie odpowiedniej ilości czasu zamarynowane porcje są idealnie przygotowane do pieczenia, smażenia lub grillowania.

PRZED OTWARCIEM WSTRZĄSNĄĆ, TAK ABY WSZYSTKIE SKŁADNIKI MARYNATY DOBRZE SIĘ WYMIESZAŁY

Sposób przygotowania:

  1. Odetnij brzeg opakowania a następnie przygotowane i umyte mięso natrzyj marynatą z każdej strony.
  2. Zamarynowane mięso odstaw do lodówki na min. 2 godziny.
  3. Zawartość saszetki wystarczy na zamarynowanie ok. 0,5 kg mięsa.
  4. Przygotowane uprzednio mięso wyjmij z marynaty i upiecz w piekarniku, na grillu lub usmaż.
Składniki:

woda, sól, gorczyca biała, papryka słodka, wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy; cebula suszona, majeranek, czosnek suszony, kurkuma, natka pietruszki suszona, regulator kwasowości: kwas cytrynowy; substancja zagęszczająca: guma ksantanowa; aromat (zawiera gorczycę), aromat dymu wędzarniczego, barwnik: ekstrakt z papryki; substancje konserwując: benzoesan sodu, sorbinian potasu. Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, jaja, mleko (łącznie z laktozą),soję, seler, orzeszki ziemne i sezam.

Wartość odżywcza w 100 ml produktu:

  • Wartość energetyczna 312 kJ / 75 kcal
  • Tłuszcz 2,8 g
    • w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g
  • Węglowodany 4,0 g
    • w tym cukry 2,3 g
  • Białko 6,7 g
  • Sól 9,9 g

 

Podpis
E-mail
Zadaj pytanie