• Marynata Pikantna w Płynie 66ml PRYMAT

Waga (z opakowaniem) 0.075
1.99 -15% 1.69
szt. Do przechowalni
Ilość w opakowaniu 18 szt.
Wysyłka w ciągu 24h
Cena przesyłki 12.52
Odbiór osobisty 0
Odbiór Osobisty po przedpłacie 0
Kurier Inpost 12.52
Paczkomaty InPost 13.16
Pocztex Kurier 48 Odbiór w punkcie 13.53
Kurier InPost (Pobranie) 14.12
Pocztex Kurier48 15.38
Pocztex Kurier48 Odbiór w punkcie (Pobranie) 15.99
Pocztex Kurier 48 (Pobranie) 17.84
DPD Pobranie 22.25
Dostępność 118 szt.
Waga 0.1 kg
Doradca Smaku

Zamówienie telefoniczne: 789 237 540

Zostaw telefon

Marynata w płynie pikantna pozwoli cieszyć się doskonale pikantnym smakiem. Dzięki płynnej konsystencji marynowanie staje się szybkie i wyjątkowo proste. Odpowiednio skomponowana mieszanka pikantnych ziół z wyraźnym akcentem chili ułatwi przygotowanie potraw grillowych, smażonych i pieczonych. Dzięki niej mięso będzie soczyste i jednocześnie pikantne.

Czy wiesz że...

Marynowanie mięs ma już wieloletnią tradycję. W ten sposób przygotowane mięso jest odpowiednio zakonserwowane, a dodatkowo staje się bardziej aromatyczne, kruche i soczyste. Dzięki odpowiednim przyprawom nabiera ono także doskonałych walorów smakowych. Najlepiej, aby przeznaczone do marynowania mięso było świeże, ponieważ rozmrażane może wydzielać zbyt wiele soków. Kawałki przeznaczone do marynowania powinny być średniej wielkości. Najważniejsze, aby proces marynowania trwał tak długo, aż mięso nabierze pożądanych właściwości. W zależności od rodzaju mięsa i pożądanego efektu końcowego marynowanie może trwać od kilku do kilkudziesięciu godzin. Po upływie odpowiedniego czasu zamarynowane porcje są idealnie przygotowane do pieczenia, smażenia lub grillowania.

Zastosowanie

Marynata w płynie pikantna jest idealna do wołowiny, dziczyzny, cielęciny i baraniny, a także warzyw. Pikantna marynata jest od razu po otwarciu gotowa do użycia, nie trzeba mieszać jej z olejem lub oliwą, wystarczy po prostu dokładnie zalać nią mięso. Zamarynowane w niej kawałki mięsa uzyskają pikantną, chrupiącą skórkę, a w środku pozostaną soczyste. Marynata doskonale nadaje się również do marynowania warzyw na grilla. Można zastosować ją również do dań smażonych oraz gulaszu typu węgierskiego.

Podpis
E-mail
Zadaj pytanie