• Marynata Klasyczna w Płynie 66ml PRYMAT

1.99 -15% 1.69
szt. Do przechowalni
Ilość w opakowaniu 18 szt.
Wysyłka w ciągu 24h
Cena przesyłki 12.52
Odbiór Osobisty po przedpłacie 0
Odbiór osobisty 0
Kurier Inpost 12.52
Paczkomaty InPost 13.16
Pocztex Kurier 48 Odbiór w punkcie 13.53
Kurier InPost (Pobranie) 14.12
Pocztex Kurier48 15.38
Pocztex Kurier48 Odbiór w punkcie (Pobranie) 15.99
Pocztex Kurier 48 (Pobranie) 17.84
Dostępność 122 szt.
Waga 0.1 kg
Doradca Smaku

Zamówienie telefoniczne: 789 237 540

Zostaw telefon
Marynata w płynie klasyczna to kompozycja smakowa składająca się między innymi z aromatycznej papryki, majeranku, ziela angielskiego, liścia laurowego i natki pietruszki. To wygodny i szybki sposób na wzbogacenie smaku i aromatu potraw mięsnych. Dzięki płynnej konsystencji marynowanie staje się wyjątkowo proste. Aby grillowane, smażone lub pieczone specjały zachwycały najlepszym smakiem i aromatem, pamiętajmy o Marynacie w płynie klasycznej. Doprawione i zamarynowane mięsiwo uzyska smaczną i chrupiącą skórkę, a w środku będzie soczyste i kruche.

Czy wiesz że...

Marynowanie mięs ma już wieloletnią tradycję. W ten sposób przygotowane mięso jest odpowiednio zakonserwowane, a dodatkowo staje się bardziej aromatyczne, kruche i soczyste. Dzięki odpowiednim przyprawom nabiera ono także doskonałych walorów smakowych. Najlepiej, aby przeznaczone do marynowania mięso było świeże, ponieważ rozmrażane może wydzielać zbyt wiele soków. Kawałki przeznaczone do marynowania powinny być średniej wielkości. Najważniejsze, aby proces marynowania trwał tak długo, aż mięso zdąży nabrać pożądanych właściwości. W zależności od rodzaju mięsa i zamierzonego efektu końcowego marynowanie może trwać od kilku do kilkudziesięciu godzin. Po upływie odpowiedniego czasu zamarynowane porcje są idealnie przygotowane do pieczenia, smażenia lub grillowania.

Zastosowanie

Marynata w płynie klasyczna jest od razu po otwarciu gotowa do użycia, nie trzeba mieszać jej z olejem lub oliwą, wystarczy po prostu dokładnie zalać nią mięso. Zamarynowane w niej udka lub podudzia z kurczaka upieczone na grillu lub w piekarniku uzyskają pikantną, chrupiącą skórkę, a w środku pozostaną soczyste. Marynata ta doskonale nadaje się również do marynowania warzyw na grilla. Można zastosować ją także do dań smażonych oraz gulaszu typu węgierskiego.

PRZED OTWARCIEM WSTRZĄSNĄĆ TAK, ABY WSZYSTKIE SKŁADNIKI MARYNATY DOBRZE SIĘ WYMIESZAŁY

Sposób przygotowania:

  1. Odetnij brzeg opakowania a następnie przygotowane i umyte mięso natrzyj marynatą z każdej strony.
  2. Zamarynowane mięso odstaw do lodówki na min. 2 godziny.
  3. Zawartość saszetki wystarczy na zamarynowanie ok. 0,5 kg mięsa.
  4. Przygotowane uprzednio mięso wyjmij z marynaty i upiecz w piekarniku, na grillu lub usmaż.
Wartość odżywcza w 100 ml produktu
  • Wartość energetyczna 189 kJ / 45 kcal
  • Tłuszcz 0,6 g
    • w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,1 g
  • Węglowodany 7,1 g
    • w tym cukry 3,3 g
  • Białko 2,0 g
  • Sól 13,4 g

Składniki

woda, sól, papryka słodka, czosnek suszony, cukier, wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy; cebula suszona, chili, kurkuma, pieprz czarny, majeranek, owoc kolendry, regulator kwasowości: kwas cytrynowy; liść laurowy, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa; owoc jałowca, substancje konserwujące: benzoesan sodu, sorbinian potasu.

 

Waga 0.066
Waga (z opakowaniem) 0.1
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie