• Mąka Kukurydziana 1kg MELVIT

5.69 -12% 4.99
szt. Do przechowalni
Ilość w opakowaniu 10 szt.
Wysyłka w ciągu 24h
Cena przesyłki 12.52
Odbiór osobisty 0
Odbiór Osobisty po przedpłacie 0
Kurier Inpost 12.52
Paczkomaty InPost 13.16
Pocztex Kurier 48 Odbiór w punkcie 13.53
Kurier InPost (Pobranie) 14.12
Pocztex Kurier48 15.38
Pocztex Kurier48 Odbiór w punkcie (Pobranie) 15.99
Pocztex Kurier 48 (Pobranie) 17.84
DPD Pobranie 22.25
Dostępność 10 szt.
Waga 1.1 kg

Zamówienie telefoniczne: 789 237 540

Zostaw telefon

Mąka kukurydziana otrzymywana jest z przemiału  ziaren kukurydzy. Produkt ma charakterystyczny żółty kolor i lekko słodkawy smak, jest bardzo popularny w krajach latynoamerykańskich.

Zawarty w mące kukurydzianej błonnik pomaga przy dolegliwościach związanych z układem pokarmowym, reguluje przemianę materii i pozwala na obniżenie poziomu złego cholesterolu.

Jest źródłem betakarotenu – przeciwutleniacza, który nadaje skórze piękny kolor. Osoby osłabione, cierpiące na niedokrwistość powinny zaopatrzyć się w mąkę kukurydzianą, ponieważ jest ona źródłem cennego przy tych dolegliwościach żelaza. Ponad to jest bogata w witaminy z grupy B, A i E.

Kukurydziana mąka polecana jest w diecie osób starszych i dzieci, ponieważ jest lekkostrawna i jednocześnie dostarcza dużo energii.

Mąka ma bardzo szerokie zastosowanie w kuchni. W Ameryce Południowej służy do przyrządzenia placków, tortilli, nachos, tacos, quesadillas i innych potraw.

Bardzo często wykorzystywana jest również w cukiernictwie do pieczenia ciast, ciasteczek. Doskonale sprawdza jako składnik pieczywa, naleśników, ciast, panierowania ryb, mięsa i warzyw.

Wartości odżywcze w 100 g

  • Wartość energetyczna: 1539 kJ / 364 kcal
  • Tłuszcz: 4,0 g
    • w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,0 g
  • Węglowodany: 70 g
    • w tym cukry: 2,0 g
  • Błonnik: 6,0 g
  • Białko: 9,0 g
  • Sól: <0,01 g
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie