• MIA TINTO - Wino Czerwone Półwytrawne 750ml

Symbol: 8786725497
28.02
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 24h
Cena przesyłki 12.52
Odbiór Osobisty po przedpłacie 0
Odbiór osobisty 0
Kurier Inpost 12.52
Paczkomaty InPost 13.16
Pocztex Kurier 48 Odbiór w punkcie 13.53
Kurier InPost (Pobranie) 14.12
Pocztex Kurier48 15.38
Pocztex Kurier48 Odbiór w punkcie (Pobranie) 15.99
Pocztex Kurier 48 (Pobranie) 17.84
Dostępność Duża dostępność
Waga 0.15 kg

Zamówienie telefoniczne: 572 294 423

Zostaw telefon

Powyżej zakupów za 100zł - Czekolada GRATIS!

Wina MIA są ukoronowaniem wieloletniej pracy i doświadczenia przy wytwarzaniu wina. Idea jaka przyświecała podczas tworzenia wina MIA było stworzenie takich produktów, które będą mogły trafić w gusta jak najszerszego grona konsumentów na całym świecie.

Wino stworzone przez kobietę z myślą o kobietach

Wino jakościowe półwytrawne o niskiej zawartości cukru

image

Mia Tinto wytwarzane ze szczepu Tempranillo to czerwone półwytrawne wino o głębokim, rubinowym kolorze z niebiesko-fioletowymi refleksami. Dostarcza aromaty intensywnych śliwek i fiołków z nutą skórki pomarańczy. Wino to wyróżnia bogaty owocowy smak śliwek, jagód z odrobiną przypraw i nutą tytoniu.

Wino doskonałe do jagnięciny, drobiu, makaronów i serów.

Najlepiej serwować w temperaturze: 16-18 °C

Czy wiesz że...

Królem hiszpańskich szczepów winorośli i najbardziej charakterystyczną dla tego kraju odmianą jest Tempranillo. Oprócz niego można tu spotkać odmianę Gernacha (daje owocowe, mało garbnikowe wina czerwone i różowe), bogatą w garbniki Monastrell oraz tradycyjną Airen. Z kolei Macabeo, wywodzący się z katalońskiego Penedes, jest podstawowym szczepem przy produkcji win musujących Cava.

Także Hiszpania ma swój system apelacji. Najwyższa z oznaczeniem Denominacion de Origen (DOC), chroni miejsce uprawy i stosowane szczepy. Dodatkowo w Hiszpanii stosuje się często określenia dotyczące czasu starzenia. "Crianza" oznacza co najmniej 6 miesięcy dojrzewania w dębowych beczkach i sprzedaż najwcześniej 2 lata po zbiorach, "reserva" - rok starzenia w dębowych beczkach, a "gran reserva" - przynajmniej półtora roku starzenia w beczkach i dodatkowo trzy i pół roku w butelkach.

Pochodzenie Europa
Smak Półwytrawne
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie