• Kminek Cały 800g PRYMAT GASTRO-LINE

Symbol: 7620960947
33.94
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 24h
Cena przesyłki 12.8
Odbiór osobisty 0
Odbiór Osobisty po przedpłacie 0
Kurier Inpost 12.8
Pocztex Kurier 48 Odbiór w punkcie 13.78
Pocztex Kurier48 15
Kurier InPost (Pobranie) 15.26
Paczkomaty InPost 16
Pocztex Kurier48 Odbiór w punkcie (Pobranie) 18.33
Paczkomaty InPost (Pobranie) 19.07
Pocztex Kurier 48 (Pobranie) 19.56
Dostępność Duża dostępność
Waga 0.9 kg

Zamówienie telefoniczne: 789 237 540

Zostaw telefon
image

Kminek cały Prymat jest przyprawą, która stanowi idealne zwieńczenie wypiekanych bułek, obwarzanków i słonych paluszków. Pięknie wygląda, roztacza charakterystyczny, przyjemny aromat, a także nadaje intensywnego smaku przygotowywanym wypiekom. Dodatek kminku ma zbawienne działanie podczas spożywania tłustych i ciężkostrawnych potraw. Jednym słowem – jest to przyprawa niezbędna w każdej kuchni.

Czy wiesz że:

Pierwsze uprawy kminku pochodzą już ze starożytności. W Europie pojawił się dopiero w średniowieczu. Kminek ma dość ostry zapach i nieco piekący, korzenny, gorzkawy smak.

Kminek pochodzi z Azji oraz północnej i środkowej Europy. Holandia, a także Niemcy, Polska i Maroko, to najpoważniejsi producenci kminku. Uprawia się go także w Stanach Zjednoczonych. Eksperci uważają, że wschodnioeuropejski kminek jest drobniejszy od holenderskiego. W Alzacji miejscowy „ser z Munster” tradycyjnie jest serwowany z kminkiem na małych talerzykach.

Zastosowanie:

Kminek doskonale pasuje do twarogu, żółtego sera, a także do tradycyjnych polskich zup takich jak: kapuśniak, grzybowa czy grochowa oraz potraw jednogarnkowych. Przyprawa nadaje się do tłustych mięs – wieprzowiny, gęsiny czy kaczki. Urozmaica też smak wytrawnych wypieków z ciasta francuskiego np. pasztecików i paluszków. Kminkiem przyprawia się też chlebowe wypieki.

image
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie