• Kasza Jaglana Sarita 4*100g DOBRY WYBÓR

3.19 -16% 2.69
szt. Do przechowalni
Ilość w opakowaniu 16 szt.
Wysyłka w ciągu 24h
Cena przesyłki 12.52
Odbiór Osobisty po przedpłacie 0
Odbiór osobisty 0
Kurier Inpost 12.52
Paczkomaty InPost 13.16
Pocztex Kurier 48 Odbiór w punkcie 13.53
Kurier InPost (Pobranie) 14.12
Pocztex Kurier48 15.38
Pocztex Kurier48 Odbiór w punkcie (Pobranie) 15.99
Pocztex Kurier 48 (Pobranie) 17.84
Dostępność 32 szt.
Waga 0.5 kg

Zamówienie telefoniczne: 789 237 540

Zostaw telefon

Kaszę jaglaną często gotuje się w wodzie wymieszanej pół na pół z mlekiem – zyskuje wtedy delikatniejszy smak. Ugotowana na sypko, jest dodatkiem do duszonych mięs. Smakuje na słodko z owocami – nadaje się jako podstawa kisieli mlecznych i kleików. Wykorzystywana jest do wytrawnych i słodkich zapiekanek, budyniów, zagęszczania zup, potrawek i potraw typu ragoût. Bywa także składnikiem farszy do pierogów i gołąbków. Grubo zmieloną dodaje się ją do ciasta na płaskie chlebki.

Wartości odżywcze w 100 g

  • Wartość energetyczna: 1483 kJ/350 kcal
  • Tłuszcz: 2,2 g
    • w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
  • Węglowodany: 70 g
    • w tym cukry: <0,5 g
  • Błonnik: 3,1 g
  • Białko: 11 g
  • Sól: <0,01 g
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie