-
Kakao ciemne 85g Dr. Oetker BEZ GLUTENU


Wysyłka w ciągu | 24h |
Cena przesyłki | 12.52 |
Dostępność |
|
Waga | 0.11 kg |
Kod kreskowy | |
EAN | 5900437082998 |
Zamówienie telefoniczne: 789 237 540
Zostaw telefon |

Kakao Bez Glutenu
Informujemy, że Ciemne Kakao z certyfikatem „Bez glutenu” będzie oferowane do 30.09.2019 r. lub do wyczerpania zapasów. Od 01.10.2019 r. receptura i skład produktu nie ulegną zmianie, jednakże z uwagi na zmieniony proces produkcyjny, na opakowaniu pojawi się informacja o możliwej obecności glutenu i mleka. Za wszelkie niedogodności związane z tą zmianą przepraszamy.
Oryginalne ciemne kakao z ziaren kakaowca. Intensywny smak oraz zapach- wprost ZE ŚWIATA NATURY.
Doskonałe do ciast, polew, deserów i picia.
Informacje z opakowania
Opis produktu
Kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu.
Zawartość tł. kakaowego 10-12%.
Cechy
- Z ziaren kakaowca
- Do ciast, deserów i picia
- UTZ Certified cocoa (Ten produkt wspiera odpowiedzialną uprawę kakao. Certyfikowane kakao UTZ jest uprawiane z troską o ludzi i środowisko. www.utz.org
Masa netto: 85 g
Przepisy
Polewa do ciast: rozpuść w garnku 50 g masła z 60 g cukru pudru. Gdy cukier się rozpuści dodaj 3 łyżki mleka, czubatą łyżkę kakao, a następnie ciągle mieszając gotuj przez ok. 2 min do lekkiego zgęstnienia. Otrzymaną polewą udekoruj schłodzone ciasto.
Kakao do picia: 1- łyżeczki kakao i 1 łyżeczkę cukru wsyp do kubka. Dodaj niewielką ilość zimnej wody lub mleka i dokładnie wymieszaj. Dolej gorące mleko (250 ml) i rozmieszaj.
Brownie Bananowe
Dodaj: 150 g mąki pszennej, 50 g Ciemnego kakao Dr. Oetkera, szczyptę soli, 200 g gorzkiej czekolady, 150 g masła, 200 g cukru trzcinowego, 100 g orzechów włoskich, 2 banany, 3 jajka.
Sposób przygotowania:
1. Piekarnik nagrzej do temp. 190°C. Formę ok 24 x 28 cm wyłóż papierem do pieczenia.
2. Wymieszaj mąkę, kakao i sól. Czekoladę, masło i cukier przełóż do miski nad garnkiem z gotującą się wodą. Mieszaj, aż do rozpuszczenia i połączenia składników.
3. Orzechy włoskie posiekaj, a banany rozgnieć widelcem. Jajka i banany dodaj do rozpuszczonej czekolady (nie musi być przestudzona)
4. Składniki suche połącz z mokrymi i dodaj posiekane orzechy włoskie.
5. Ciasto przełóż do formy i piecz ok. 25 min. Po upieczeniu ostudź.
ILOŚĆ W OPAKOWANIU ZBIORCZYM: 10szt