• Kakao ciemne 85g Dr. Oetker BEZ GLUTENU

Symbol: 8729675975
5.69
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 24h
Cena przesyłki 12.52
Odbiór Osobisty po przedpłacie 0
Odbiór osobisty 0
Kurier Inpost 12.52
Paczkomaty InPost 13.16
Pocztex Kurier 48 Odbiór w punkcie 13.53
Kurier InPost (Pobranie) 14.12
Pocztex Kurier48 15.38
Pocztex Kurier48 Odbiór w punkcie (Pobranie) 15.99
Pocztex Kurier 48 (Pobranie) 17.84
Dostępność 9 szt.
Waga 0.11 kg

Zamówienie telefoniczne: 789 237 540

Zostaw telefon
image

Kakao Bez Glutenu

Informujemy, że Ciemne Kakao z certyfikatem „Bez glutenu” będzie oferowane do 30.09.2019 r. lub do wyczerpania zapasów. Od 01.10.2019 r. receptura i skład produktu nie ulegną zmianie, jednakże z uwagi na zmieniony proces produkcyjny, na opakowaniu pojawi się informacja o możliwej obecności glutenu i mleka. Za wszelkie niedogodności związane z tą zmianą przepraszamy.

Oryginalne ciemne kakao z ziaren kakaowca. Intensywny smak oraz zapach- wprost ZE ŚWIATA NATURY.

Doskonałe do ciast, polew, deserów i picia.

Informacje z opakowania

Opis produktu

Kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu.

Zawartość tł. kakaowego 10-12%.

Cechy

  • Z ziaren kakaowca
  • Do ciast, deserów i picia
  • UTZ Certified cocoa (Ten produkt wspiera odpowiedzialną uprawę kakao. Certyfikowane kakao UTZ jest uprawiane z troską o ludzi i środowisko. www.utz.org

Masa netto: 85 g

Przepisy

Polewa do ciast: rozpuść w garnku 50 g masła z 60 g cukru pudru. Gdy cukier się rozpuści dodaj 3 łyżki mleka, czubatą łyżkę kakao, a następnie ciągle mieszając gotuj przez ok. 2 min do lekkiego zgęstnienia. Otrzymaną polewą udekoruj schłodzone ciasto.

Kakao do picia: 1- łyżeczki kakao i 1 łyżeczkę cukru wsyp do kubka. Dodaj niewielką ilość zimnej wody lub mleka i dokładnie wymieszaj. Dolej gorące mleko (250 ml) i rozmieszaj.

Brownie Bananowe

Dodaj: 150 g mąki pszennej, 50 g Ciemnego kakao Dr. Oetkera, szczyptę soli, 200 g gorzkiej czekolady, 150 g masła, 200 g cukru trzcinowego, 100 g orzechów włoskich, 2 banany, 3 jajka.

Sposób przygotowania:

1. Piekarnik nagrzej do temp. 190°C. Formę ok 24 x 28 cm wyłóż papierem do pieczenia.

2. Wymieszaj mąkę, kakao i sól. Czekoladę, masło i cukier przełóż do miski nad garnkiem z gotującą się wodą. Mieszaj, aż do rozpuszczenia i połączenia składników.

3. Orzechy włoskie posiekaj, a banany rozgnieć widelcem. Jajka i banany dodaj do rozpuszczonej czekolady (nie musi być przestudzona)

4. Składniki suche połącz z mokrymi i dodaj posiekane orzechy włoskie.

5. Ciasto przełóż do formy i piecz ok. 25 min. Po upieczeniu ostudź.

ILOŚĆ W OPAKOWANIU ZBIORCZYM: 10szt

Podpis
E-mail
Zadaj pytanie