• Chili z Solą Morską w Młynku 60g PRYMAT

Symbol: 8866136235
9.49 -14% 8.19
szt. Do przechowalni
Ilość w opakowaniu 6 szt.
Wysyłka w ciągu 24h
Cena przesyłki 12.52
Odbiór osobisty 0
Odbiór Osobisty po przedpłacie 0
Kurier Inpost 12.52
Paczkomaty InPost 13.16
Pocztex Kurier 48 Odbiór w punkcie 13.53
Kurier InPost (Pobranie) 14.12
Pocztex Kurier48 15.38
Pocztex Kurier48 Odbiór w punkcie (Pobranie) 15.99
Pocztex Kurier 48 (Pobranie) 17.84
DPD Pobranie 22.25
Dostępność 3 szt.
Waga 0.1 kg
Doradca Smaku

Zamówienie telefoniczne: 789 237 540

Zostaw telefon
Chili z solą morską to wyjątkowe połączenie cenionych przypraw w nowej kompozycji. Dobrze znany smak soli, niezastąpionego składnika w kuchni, został wzbogacony o pikantny akcent. Dzięki odpowiednio ustalonym proporcjom chili z solą morską to mieszanka, która ma niezwykłe właściwości obu składników – świeżej w smaku soli morskiej i najsłynniejszej z pikantnych papryczek, czyli papryczki chili.

Czy wiesz że...

Owoce pieprzu są początkowo zielone, później czerwone, aż w końcu czarne. Pieprz zielony reprezentuje najwcześniejszą formą dojrzewania, dzięki czemu jego smak jest delikatny i odświeżający. Ziarna czerwone są już w pełni dojrzałe i charakteryzują się bardziej pikantnym smakiem niż zielone. Czarny pieprz powstaje podczas procesu fermentacji i suszenia owocu pieprzu zielonego. Charakteryzuje się najostrzejszym smakiem i najbardziej intensywnym aromatem. Ziarna białe powstają najdłużej, gdyż stanowią dojrzałą formę owocu pieprzu czarnego. Są namaczane w wodzie, a następnie usuwa się zewnętrzną część ich owocni. Otrzymane szare pestki są poddawane suszeniu aż do momentu uzyskania żółtawobiałego koloru. Pieprz biały jest mniej palący niż pieprz czarny, charakteryzuje się również bardziej subtelnym smakiem.

Zastosowanie

Pieprz kolorowy polecany szczególnie do pieczonych, smażonych oraz grillowanych ciemnych mięs, np. wołowiny czy dziczyzny. Świetnie nadaje się także do sałatek, zup, warzyw i makaronów. Jest to więc przyprawa o uniwersalnym zastosowaniu. Ze względu na szeroką gamę ostrości różnych kolorów pieprzu, nadaje ona potrawom oryginalny charakter. Posiada najlepsze walory smakowe i aromatyczne, gdy jest świeżo zmielony.

Podpis
E-mail
Zadaj pytanie