-
Bułka Tarta typu Japońskiego 1000g PRYMAT GASTRO
Polecamy


22.69
-13%
19.69
Wysyłka w ciągu | 24h |
Cena przesyłki | 12.52 |
Dostępność |
|
Waga | 1.1 kg |
Doradca Smaku | |
Kod kreskowy | 5901135033954 |
EAN | 5901135033954 |
Zamówienie telefoniczne: 789 237 540
Zostaw telefon |
Panko to zdrowsza alternatywa dla bułki tartej. Jest przygotowana z dość dużych płatków chleba, co sprawia, że potrawy z dodatkiem panko są niezwykle chrupiące. Dzięki strukturze dużych kawałków nadaje potrawom wyjątkowy charakter. Panko z powodzeniem można również dodać do tempury.
Zastosowanie:
Panko, podobnie jak klasyczną bułkę tartą, można wykorzystać do panierowania owoców morza, warzyw, ryb, serów lub jako spoiwo do farszów. Idealnie sprawdza się do smażenia w głębokim tłuszczu. Ma dużo większą chrupkość niż bułka tarta. Pochłania również znacznie mniej oleju i nadaje potrawom azjatycki charakter. Potrawy przygotowywane w Panko są więc bardzo chrupiące i mniej kaloryczne.